Sposób przygotowania:
Jajka na miękko :
Jajka włożyć do zimnej , osolonej wody. Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 2 minuty 15 sekund .( większe do 2.40 ). Wstawić pod zimną wodę .
Odmianą jajek na miękko są tzw ,, Jajka po wiedeńsku „ . Są to jajka na miękko wyjęte ze skorupki i włożone do szklanki ( miseczki , kubka ) razem z łyżeczką masła , posolone i popieprzone . Rozmieszane .
A teraz nowinka . Już nie potrzeba odmierzać czasu gotowania jajek. Jest takie ,, mądre ,, urządzenie - Eggtimer , które idealnie dopilnuje poziomu ścięcia jajek za nas .To takie ,, jajko ,, które wkładamy do garnka razem z prawdziwymi jajkami i gapimy sie na niego .
A na forum można zobaczyć jak Eggtimer wygląda i jak sie go używa .
Odmianą jajek na miękko są tzw ,, Jajka po wiedeńsku „ . Są to jajka na miękko wyjęte ze skorupki i włożone do szklanki ( miseczki , kubka ) razem z łyżeczką masła , posolone i popieprzone . Rozmieszane .
A teraz nowinka . Już nie potrzeba odmierzać czasu gotowania jajek. Jest takie ,, mądre ,, urządzenie - Eggtimer , które idealnie dopilnuje poziomu ścięcia jajek za nas .To takie ,, jajko ,, które wkładamy do garnka razem z prawdziwymi jajkami i gapimy sie na niego .
A na forum można zobaczyć jak Eggtimer wygląda i jak sie go używa .
evita0007
piekne sniadanko Buniu :*
kasiunia.1981
Madzia78
Babciagramolka
Madziu- 6 minut to ja na twardo gotuję .Wkładasz do zimnej czy do gorącej wody ?