Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Trójsmakowa pasiasta kaszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kaszka manna w trzech smakach: kawowym, miętowym i białej czekolady, ułożona warstwami. Prosta i pyszna.

Trójsmakowa pasiasta kaszka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Trójsmakowa pasiasta kaszka

 

  • 3 szklanki mleka
  • 64 g cukru waniliowego
  • 7 łyżek kaszy manny
  • 1/2 tabliczki białej czekolady
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1/4 szklanki syropu miętowego

Sposób przygotowania:

Trójsmakowa pasiasta kaszka
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Ugotowaną kaszę podzielić na trzy mniej więcej równe części. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać do jednej części kaszy, wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Do drugiej części kaszy dodać kawę, wymieszać. Do trzeciej części wlać syrop miętowy, dokładnie wymieszać. Do 4 szklanek kłaść na przemian po 1 łyżce z każdej części kaszy. Dowolnie udekorować. Podawać od razu po przygotowaniu.
Trójsmakowa pasiasta kaszka
Kasza manna ugotowana na mleku z cukrem waniliowym.
Trójsmakowa pasiasta kaszka
Połamana na mniejsze kawałki biała czekolada dodana do jednej części kaszy.
Trójsmakowa pasiasta kaszka
Kawa rozpuszczalna dodana do drugiej części kaszy.
Trójsmakowa pasiasta kaszka
Trzecia część kaszy z dodatkiem syropu miętowego.