Sposób przygotowania:
Trufelki z płatków owsianych z kokosem
W rondelku zagotowałam mleko z dodatkiem cukru, cukru wanilinowego, masła i kakao. Na wrzące wsypałam płatki owsiane, dokładnie wymieszałam i nadal mieszając gotowałam na wolnym ogniu jeszcze ok. 5 minut. Masa powinna wyraźnie zgęstnieć, żeby można ją było formować. Odstawiłam z palnika do lekkiego przestudzenia, tak żeby nie parzyła w ręce.
Z jeszcze ciepłej masy uformowałam kuleczki o średnicy 2-2,5 cm i od razu obtoczyłam je w wiórkach kokosowych. Odstawiłam trufelki do lodówki, żeby stężały. ***Przepis znalazłam na blogu gastronomygo.blogspot.com, i starałam się trzymać receptury, ale następnym razem dodam soku z cytryny, albo jakiegoś alkoholu, bo jak dla mnie są troszkę zbyt mdłe.
Z jeszcze ciepłej masy uformowałam kuleczki o średnicy 2-2,5 cm i od razu obtoczyłam je w wiórkach kokosowych. Odstawiłam trufelki do lodówki, żeby stężały. ***Przepis znalazłam na blogu gastronomygo.blogspot.com, i starałam się trzymać receptury, ale następnym razem dodam soku z cytryny, albo jakiegoś alkoholu, bo jak dla mnie są troszkę zbyt mdłe.
2milutka
misia5
Ciekawe połączenie:) Muszę kiedyś wypróbować:)
edytaha
Smacznego :)
edytaha
Mój domownik zjadł z apetytem, a z herbatnikami jeszcze nie robiłam, muszę spróbować :)
anemon
edytaha
Dziękuję :)
gosia56
edytaha
Dziękuję Gosiu :)