jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Truffle kokosowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Aksamitne,okrągłe trufle z białej czekolady,otoczone płatkami kokosowymi,kryjące w sobie zniewalająco kremowe nadzienie i migdałowe serce:)

Truffle kokosowe

Składniki:

Truffle kokosowe

 

 

Sposób przygotowania:

Truffle kokosowe
Czekoladę połamać na kawałki, zalać śmietanką, dodać 2-3 łyżki wiórków kokosowych i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia masy, a później odstawić w chłodne miejsce, aby masa zastygła. Następnie formować małe, okrągłe trufle wkładając w każdą z nich połówkę migdała, a na koniec obtoczyć w wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodówce.

Tagi:

czekolada