Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Trufle migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejny domowy przepis na coś dobrego

Trufle migdałowe

Składniki:

Trufle migdałowe

 

  • 2 tabliczki czekolady
  • 1/2 kostki masła
  • 4 łyżki słodkiej śmietany
  • 1/2 łyżeczki aromatu rumowego
  • opakowanie polewy czekoladowej
  • 5-6 łyżek posiekanych migdałów

Sposób przygotowania:

Trufle migdałowe
połamaną czekoladę rozpuścić z masłem i śmietaną. dodać aromat i odstawić do wystygnięcia. z masy uformować kulki o średnicy 2-3 cm. nadziać każdą truflę na wykałaczkę zanurzyć w rozpuszczonej polewie wymieszanej z uprażonymi migdałami. ułożyć na kratce. odstawić by polewa zastygła.

Tagi:

czekolada