Sposób przygotowania:
Truflowe spaghetti
Plasterki szynki pokroić na paski, lub kkwadraciki (1 * 1 cm) i przypiec na maśle na patelni. Następnie zalać śmietaną i posolić do smaku (Uwaga! Sama szynka jest już słona, tak że należy trochę uważać). Dodać pasty truflowej (1 łyżeczka).
Pietruszkę posiekać.
Makaron ugotować, zgodnie z przepisem na paczce, odcedzić i bez straszenia (polewania) go zimną wodą, przełożyć do patelni, do powstającego sosu. Lekko podpiec, ciągle mieszając, ca. 1 – 2 minuty i na talerze. Następnie posypać pietruszką i lekko popieprzyć.
Podawać najlepiej z białym winem np. Chablis
Smacznego :))
Pietruszkę posiekać.
Makaron ugotować, zgodnie z przepisem na paczce, odcedzić i bez straszenia (polewania) go zimną wodą, przełożyć do patelni, do powstającego sosu. Lekko podpiec, ciągle mieszając, ca. 1 – 2 minuty i na talerze. Następnie posypać pietruszką i lekko popieprzyć.
Podawać najlepiej z białym winem np. Chablis
Smacznego :))
eli_555
Dorcia