Sposób przygotowania:
Truskawki w galaretce z bitą śmietaną
1. Truskawki myjemy i osuszamy, usuwamy szypułki, jeżeli mamy mrożone to ich nie rozmrażamy, przekładamy do garnka podlewamy niewielką ilością goracej wody i gotujemy chwilę, mrożone puszczą sok, więc dajemy mniej wody, do świeżych tak około pół szklanki, następnie wsypujemy galaretkę i mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się, z galaretką już nie gotujemy. Gotowe truskawki przekładamy do szklaneczek lub pucharków i odstawiamy do stężenia.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy.
3. Śmietankę wykładamy na stężone truskawki, oprószamy kakao i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można użyć świeżych i mrożonych owoców.
Zamiast śmietanki kremówki można użyć śmietanki typu ,,Śnieżka'' i ubić ją z 150 ml zimnego mleka.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy.
3. Śmietankę wykładamy na stężone truskawki, oprószamy kakao i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można użyć świeżych i mrożonych owoców.
Zamiast śmietanki kremówki można użyć śmietanki typu ,,Śnieżka'' i ubić ją z 150 ml zimnego mleka.
Babeczka35
Milo mi :)