Sposób przygotowania:
Kotleciki jajeczne z szynką i sosem jogurtowym
Gotujemy na twardo 5 jajek i rozgniatamy je widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Szynkę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do jajek.
Dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy.
Formujemy 6 kotlecików i smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju.
Robimy sos: mieszamy jogurt naturalny z chrzanem i posiekaną natką pietruszki.
Podajemy kotleciki z sosem.
Szynkę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do jajek.
Dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy.
Formujemy 6 kotlecików i smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju.
Robimy sos: mieszamy jogurt naturalny z chrzanem i posiekaną natką pietruszki.
Podajemy kotleciki z sosem.