Sposób przygotowania:
Kotleciki z cukinii z sosem pomidorowym
1. Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odsączamy cukinię z nadmiaru wody.
2. Dodajemy startą cebulę,, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Dodajemy jajka oraz bułkę tartą.
4. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, świeży koperek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Mieszamy dokładnie i formujemy w małe kotleciki.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju , możemy obtoczyć w bułce tartej.
6. Przygotowujemy sos pomidorowy i przekładamy usmażone kotleciki do sosu. Możemy posypać startym serem .
2. Dodajemy startą cebulę,, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Dodajemy jajka oraz bułkę tartą.
4. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, świeży koperek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Mieszamy dokładnie i formujemy w małe kotleciki.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju , możemy obtoczyć w bułce tartej.
6. Przygotowujemy sos pomidorowy i przekładamy usmażone kotleciki do sosu. Możemy posypać startym serem .