Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 741]

Truskawki w soku własnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Takie truskawki ze słoika można wykorzystać zimą do wypieków lub po prostu dolać trochę wody i zrobić pyszny kompot.

Truskawki w soku własnym

Składniki:

Truskawki w soku własnym

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w soku własnym
Truskawki dokładnie płuczemy, usuwamy szypułki. Wysypujemy do dużej miski, posypujemy cukrem, przykrywamy bawełnianą ściereczką i zostawiamy na kilka godzin, aż puszczą sok.

Następnie wkładamy truskawki ciasno do słoików i wlewamy sok, który puściły w misce. Zakręcamy.

Pasteryzujemy około 20 minut od momentu zagotowania.