Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z truskawkami i rabarbaremKrok 1
Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone masło, żółtka i ksylitol. Mieszamy składniki i przekładamy na stolnice silikonową gdzie zagniatamy.
Krok 2
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia dół i boki( smaruje masłem spód i boki, łatwiej przytwierdza się papier do pieczenia. Wałkujemy ciasto kruche ( tyle ile damy rade, bo dosyć ciężko to idzie) i kładziemy do środka blaszki na papier do pieczenia spód i boki oblepiamy. Podpiekamy w 180 stopniach koło 15 minut.
Krok 3
Wyjmujemy podpieczony spód i posypujemy go bułką tartą, mamy pewność że sok zostanie wchłonięty przez bułkę podczas pieczenia. Kładziemy na niego pokrojone truskawki i rabarbar, wstawiamy do pieca na około 25 minut i pieczemy w 170 stopniach.
Krok 4
Białka ubijamy z ksylitolem na sztywno, przekładamy je do rękawa cukierniczego lub szprycy i robimy esy floresy na podpieczonych owocach. Wstawiamy do pieca i suszymy beze w 140 stopniach, aż nam się osuszy lekko.
Krok 5
Ostudzone ciasto kroimy i podajemy, rewelacja beza przełamuje kwaskowatość rabarbaru.