Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Owocowe desery są idealne i dla małych i dla dużych. Sezon na truskawki już tuż tuż dlatego szybki i smaczny pomysł na koktajl z truskawkowym udziałem.

Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami

 

  • 5-6 truskawek
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki prażonych płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • wisienka do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami
Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy w mniejsze kawałki, przekładamy do malaksera i rozdrabniamy. Dodajemy jogurt i mieszamy. Następnie dodajemy cukier puder i ponownie mieszamy. Całość przelewamy do szklaneczki, posypujemy prażonymi migdałami i dekorujemy wisienką, podajemy tuż po przygotowaniu lub po schłodzeniu. Smacznego :
Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami
Etap 1 oczyszczone i umyte truskawki miksujemy
Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami
Etap 2 dodajemy jogurt naturalny do truskawek
Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami
Etap 3 dodajemy cukier i miksujemy wszystko
Truskawki z jogurtem i prażonymi migdałami
Etap 4 przelewamy koktajl do szklanki i posypujemy prażonymi migdałami