Sposób przygotowania:
Truskawki z musem czekoladowym
Truskawki umyć i oczyścić z szypułek, dobrze odsączyć z wody. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem i 1 cukrem waniliowym, dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Do masy jajecznej dodajemy tartą czekoladę i ciągle ubijamy. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę z pozostałym cukrem waniliowym. Połowę bitej śmietany łączymy z masą jajeczno-czekoladową. Do pucharków nakładamy część musu czekoladowego i w nim zatapiamy truskawki (większe można podzielić na cząstki), nakładamy po łyżce bitej śmietany i znowu dajemy mus czekoladowy i tak postępujemy aż do wyczerpania musu czekoladowego i bitej śmietany. Na wierzchu kładziemy trochę bitej śmietany i dekorujemy truskawką, która można posypać tartą czekoladą. SMACZNEGO!
Weronka
kasia.malina
Marika_1961
katecake