Sposób przygotowania:
Truskawkowy koktajl z chia
Nasiona szałwii hiszpańskiej mieszam z jogurtem naturalnym i odstawiam na ok. 2 godziny aż nasiona napęcznieją. W międzyczasie można je przemieszać.
Truskawki rozmrażam i przekładam do blendera. Następnie dodaję jogurt z nasionami chia . Blenduję na gładką masę. Dolewam mleka, jeśli chce by koktajl miała bardziej rzadką konsystencję.
Jeśli truskawki są kwaśne dosładzam mój koktajl miodem. Przelewam do szklanki i dekoruję nasionami szałwii.
Truskawki rozmrażam i przekładam do blendera. Następnie dodaję jogurt z nasionami chia . Blenduję na gładką masę. Dolewam mleka, jeśli chce by koktajl miała bardziej rzadką konsystencję.
Jeśli truskawki są kwaśne dosładzam mój koktajl miodem. Przelewam do szklanki i dekoruję nasionami szałwii.