Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Truskawkowy krem do tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Truskawkowy krem do tortów. Łatwy, smaczny i szybki w przygotowaniu krem do ciast, tortów i innych deserów.

Truskawkowy krem do tortów

Składniki:

Truskawkowy krem do tortów

 

  • 0,5 kg truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 200 ml gorącej wody
  • 150 ml śmietanki kremówki 30%

Sposób przygotowania:

Truskawkowy krem do tortów
Świeże truskawki umyć / mrożone truskawki rozmrozić i zblendować na gładką masę. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml wody, odstawić do lodówki do stężenia.

Tężejącą galaretkę połączyć ze zmiksowanymi truskawkami - delikatnie wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno, dodać galaretkę z truskawkami, zmiksować.

Tak przygotowany krem wylać na biszkopt, odstawić do stężenia, najlepiej na całą noc.