Sposób przygotowania:
Cytryna w słoiczkach
Owoce pokroić w półplasterki, imbir obrać, pokroić w grubsze plasterki.
Przygotować zalewę: 2 litry wody zagotować z 0,5 kg cukru, dodać 2 przyprawy do grzanego piwa i wina oraz 2 paczki goździków.
Wszystko zagotować, aż cukier się rozpuści. Odcedzić goździki.
Słoiczki na przemian wypełnić cytryną, imbirem, pomarańczą i limonką. Na górę ułożyć kilka goździków. Zalać przygotowanym syropem. Pasteryzować 10 minut.
Przygotować zalewę: 2 litry wody zagotować z 0,5 kg cukru, dodać 2 przyprawy do grzanego piwa i wina oraz 2 paczki goździków.
Wszystko zagotować, aż cukier się rozpuści. Odcedzić goździki.
Słoiczki na przemian wypełnić cytryną, imbirem, pomarańczą i limonką. Na górę ułożyć kilka goździków. Zalać przygotowanym syropem. Pasteryzować 10 minut.
robaczek
biedroneczki