Sposób przygotowania:
Krem budyniowy- przepis podstawowy
700 ml mleka przelać do garnka i podgrzewać. Budynie rozpuścić razem z cukrem w pozostałym mleku (100 ml). Ważne, by dobrze wszystko wymieszać tak, by nie było grudek (można zmiksować mikserem).
Mieszankę budyniową wlać do gorącego mleka (najlepiej jeszcze nie zagotowanego). Cały czas mieszając w jedną stronę. Gotować do zgęstnienia kremu. Tak przygotowany budyń należy zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego wystudzenia (najlepiej w temperaturze pokojowej).
Miękkie masło utrzeć mikserem na puch (potrwa to kilka minut) Następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodawać ostudzony budyń. Za każdym razem dobrze miksować. Krem nada się doskonale do tortów, ciast czy deserów.
Smacznego!
Mieszankę budyniową wlać do gorącego mleka (najlepiej jeszcze nie zagotowanego). Cały czas mieszając w jedną stronę. Gotować do zgęstnienia kremu. Tak przygotowany budyń należy zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego wystudzenia (najlepiej w temperaturze pokojowej).
Miękkie masło utrzeć mikserem na puch (potrwa to kilka minut) Następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodawać ostudzony budyń. Za każdym razem dobrze miksować. Krem nada się doskonale do tortów, ciast czy deserów.
Smacznego!