Sposób przygotowania:
Tuńczykowa sałatka 4
Na osolony wrzątek wrzucamy dowolny makaron, np. świderki i gotujemy do miękkości. Od czasu do czasu mieszamy i potem odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, a potem je obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę, papryki różnokolorowe kroimy drobno w kostkę. Do miski dajemy ugotowany wcześniej makaron, 2 puszki tuńczyka bez własnego sosu, jajka, ogórki, papryki, cebulę i wsypujemy po pól puszki odsączonego zielonego groszku i kukurydzy konserwowej. Doprawiamy sałatkę pieprzem i solą oraz kilka łyżek majonezu do związania sałatki i dokładnie mieszamy. Wykładamy do półmiska, a na wierzch posypujemy sałatkę pietruszką zieloną, lub koprem. Można tą zieleninę wymieszać z innymi składnikami w sałatce.
eliza135
gusia1000
Megg
gusia1000
Paulina281080
gusia1000
goyaczek
gusia1000
Lukrecja_27
gusia1000
BozenaMatuszczyk
BozenaMatuszczyk
gusia1000