Sposób przygotowania:
Twarogowe "rafaello" z borówkami
1. Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, utrzeć go z jogurtem naturalnym, cukrem, likierem Malibu i kilkoma kroplami soku z cytryny. Sucharek drobniuteńko pokruszyć (na proszek, np. wałkiem do ciasta lub w malakserze), połączyć z drobno pokruszonymi płatkami migdałowymi, wsypać do masy twarogowej, dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę wstawić do lodówki na ok. 15 minut. 2. Borówki umyć, osączyć do sucha na sicie lub ręczniku papierowym. Z masy nabierać porcje, formować z nich placuszki, na każdym układać 1 borówkę i zlepić tworząc kulkę o wielkości orzecha włoskiego. Wiórki kokosowe wsypać do głębokiego talerza, obtoczyć w nich przygotowane kulki. Kulki ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki do schłodzenia (na minimum 1 godzinę, a najlepiej kilka godzin).