Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Twarożek orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Twarożek z orzechami laskowymi oraz dodatkiem bazylii to pyszna śniadaniowa pasta do chleba. Ma wyjątkowy smak!

Twarożek orzechowy

Składniki:

Twarożek orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Twarożek orzechowy
Orzechy laskowe wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 8-10 min. Obrać ze skórki.

W blenderze zmiksować na gładką masę następujące składniki: obrane orzechy, umyte listki bazylii z oliwę z oliwek.

Powstałą masę połączyć z serem białym oraz jogurtem naturalnym. Dokładnie wymieszać, aby powstała jednolita pasta.

Przyprawić pieprzem oraz solą. 


Tagi:

pasta twaróg