Sposób przygotowania:
Twarożek z chia
Twarożek typu klinek (chudy) przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem wraz z 2 łyżeczkami cukru. 3 łyżeczki nasion chia mieszamy z jogurtem naturalnym i odstawiamy do napęcznienia (na min. pół godziny, może więcej).
Pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.
Taki twarożek jest doskonałym dodatkiem zarówno do pieczywa jak również jako farsz, np. do naleśników.
Pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.
Taki twarożek jest doskonałym dodatkiem zarówno do pieczywa jak również jako farsz, np. do naleśników.
![Twarożek z chia Twarożek z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/twarozek-z-chia-399275.jpg)
![Twarożek z chia Twarożek z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/twarozek-z-chia-399276.jpg)
![Twarożek z chia Twarożek z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/twarozek-z-chia-399277.jpg)
![Twarożek z chia Twarożek z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/twarozek-z-chia-399278.jpg)