Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarożkiem, malinami i borówkami
Najpierw szykujemy owoce - wszystkie po kolei myjemy i wkładamy do miseczek. Z owoc granatu wybieramy pestki. Twarożek rozgniatamy widelcem i mieszamy z połową śmietany, doprawiamy do smaku cukrem lub miodem. Pozostałą śmietanę doprawiamy do smaku cukrem lub miodem, można dodać szczyptę cynamonu. Przygotowujemy ciasto na naleśniki - mąkę mieszamy z jajkami, szczyptą soli, dolewając stopniowo mleko oraz wodę. Wody lejemy tyle, żeby ciasto było dosyć rzadkie i lejące. Cały czas dobrze mieszamy albo miksujemy, żeby nie utworzyły się grudki. Naleśniki smażymy na średniej wielkości patelni na niewielkiej ilości oleju, co drugi-trzeci naleśnik można dolać troszkę. Usmażone układamy na dużym talerzu jeden na drugim. Kiedy już wszystkie są usmażone przykrywamy je drugim identycznym talerzem i odwracamy do góry nogami - wtedy na wierzchu są te mniej gorące. Połowę każdego naleśnika smarujemy twarożkiem, posypujemy jagodami i pestkami granatu; składamy na pół. Na talerzach układamy po kilka złożonych naleśników, polewamy śmietaną, posypujemy pozostałymi owocami. Dekorujemy listkami bazylii cytrynowej. SMACZNEGO :)