Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Twarożek z jajkiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealne lekkie białkowe śniadanko dla wszystkich. Ten twarożek z jajkiem oraz maślanką świetnie smakuje.

Twarożek z jajkiem i szczypiorkiem

Składniki:

Twarożek z jajkiem i szczypiorkiem

 

  • 150 g twarogu chudego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki maślanki
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Twarożek z jajkiem i szczypiorkiem
Twaróg przekładamy do miseczki - wkruszamy go lub rozdrabniamy widelcem. Jajko gotujemy na twardo. następnie je studzimy, obieramy z łupek, kroimy je w kostkę. Pokrojone jajko dodajemy do twarogu. całość zalewamy zimną maślanką. Szczypiorek siekamy. Na wierzch posypujemy szczypiorek i podajemy. Idealny do grzanek.

Tagi:

jajko jajka