nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W sam raz na śniadanie lub lekką kolację.

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Składniki:

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

 

  • 5 łyżek odtłuszczonego twarożku
  • 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • 5-6 rzodkiewek
  • kilkanaście gałązek cienkiego szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.
1. Do miseczki przekładamy twarożek, dodajemy do niego jogurt. Mieszamy. 2. Rzodkiewki myjemy, a następnie kroimy w niezbyt duże kawałki. Dodajemy je do twarożku (zostawiamy troszkę do posypania wierzchu twarożku) 3. Szczypiorek myjemy, otrzepujemy z nadmiaru wody i siekamy, po czym również dodajemy do miski (szczyptę zostawiamy do posypania wierzchu) 4. Dodajemy sól i pieprz do smaku, po czym całość dokładnie łączymy. Wierzch twarożku posypujemy pozostawioną rzodkiewką i szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.