WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 781]

Twarożek z rzodkiewką i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny twarożek czy też pasta do kanapek lub do jedzenia łyżeczką na bazie białego chudego sera, szczypiorku, rzeżuchy i rzodkiewki.

Twarożek z rzodkiewką i ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twarożek z rzodkiewką i ziołami

 

Sposób przygotowania:

Twarożek z rzodkiewką i ziołami

ETAP 1:

Biały ser włożyć do miseczki. Najlepiej użyć takiego rzadszego bardziej zmielonego lub zwykły suchy ser zblendować lub zmielić w maszynce.

Rzodkiewki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do białego sera. Szczypiorek posiekać, wrzucić do sera.

Dodać posiekaną rzeżuchę. Doprawić do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).

Dodać 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego i dobrze wymieszać wszystkie składniki.

Twarożkiem smarować pieczywo lub jeść go łyżeczką. Można go przechowywać w lodówce lub zjeść od razu.

Twarożek z rzodkiewką i ziołami
wszystkie składniki twarożku przed wymieszaniem
Twarożek z rzodkiewką i ziołami
Ser biały ze startą rzodkiewką, szczypiorkiem i rzeżuchą
Twarożek z rzodkiewką i ziołami
Posiekany szczypiorek dodany do sera i rzodkiewki
Twarożek z rzodkiewką i ziołami
Starta na tarce rzodkiewka dodana do białego sera

Tagi:

twarożek