Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka
Liście sałaty rzymskiej i kapusty pekińskiej dokładnie przepłukujemy i osączamy z nadmiaru wody. Rzodkiewki i pomidorki myjemy ( pomidorki można sparzyć i obrać ze skóry). Zielona cebulkę drobno kroimy. Liście sałaty i kapusty kroimy na mniejsze kawałki. Rzodkiewki kroimy na cienkie półplasterki, a pomidorki na ćwiartki.
Do miski przekładamy wszystkie przygotowane warzywa. Całość dokładnie mieszamy.
Przed podaniem polewamy sosem.
Musztardę, olej, sos sojowy oraz pieprz i sól dokładnie ze sobą mieszamy aż powstanie gładka i jednolita konsystencja.
Do miski przekładamy wszystkie przygotowane warzywa. Całość dokładnie mieszamy.
Przed podaniem polewamy sosem.
Musztardę, olej, sos sojowy oraz pieprz i sól dokładnie ze sobą mieszamy aż powstanie gładka i jednolita konsystencja.
BozenaMatuszczyk