Sposób przygotowania:
Omlet z ziołami i pomidorkami koktajlowymiSmażenie pomidorków
Pomidorki koktajlowe umyć, można zdjąć skórkę, jeśli ktoś woli. Pokroić w połówki lub ćwiartki.
Na rozgrzaną patelnie dodać masło. Rozpuścić i wrzucić pomidorki. Smażyć do momentu, aż będą miękkie, ale wciąż w całości. Obsypać ziołami prowansalskimi.
Masa jajeczna
Gdy pomidorki się smażą, przygotować masę jajeczną. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Posiekać natkę, koperek i szczypiorek. Wsypać do jajek i wymieszać.
Smażenie
Gdy pomidorki będą już usmażone, wlać masę jajeczną i smażyć na niewielkim ogniu.
Obsypać solą himalajską i pieprzem do smaku, ale nie jest to konieczne. Można zrezygnować z soli.
Kiełki
Gdy masa jajeczna zacznie się ścinać, omlet posypać kiełkami. Smażyć jeszcze chwilkę a następnie zakryć patelnię talerzem, obrócić i zsunąć omlet ponownie na patelnię, aby podsmażyć drugą stronę. Podawać z pełnoziarnistym plackiem tortilli lub sam.
ETAP 5:
Smacznego!