Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto rodzynkowe
Masło pozostawić w ciepłym miejscu aby zmiękło i przełożyć do miski. Dosypać cukier i rozetrzeć na puszystą masę - dodać jajka, aromat i razem zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dolać mleko, wsypać rodzynki i dokładnie wymieszać.
Ciasto piec w płaskiej formie (np. dużej tortownicy) przez 40-60 minut w 180°C.
Pozostawić do ostygnięcia.
Można posypać cukrem pudrem, posmarować lukrem rumowym lub polać stopioną czekoladą.
Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dolać mleko, wsypać rodzynki i dokładnie wymieszać.
Ciasto piec w płaskiej formie (np. dużej tortownicy) przez 40-60 minut w 180°C.
Pozostawić do ostygnięcia.
Można posypać cukrem pudrem, posmarować lukrem rumowym lub polać stopioną czekoladą.