Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z rabarbarem i porzeczkami
Masło roztapiamy i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek.
Biała ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie porcjami dosypujemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku i wlewamy roztopione zimne masło.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodajemy mąkę nie przerywając miksowania.
Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy 3/4 ciasta. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki, przekładamy na ciasto, posypujemy porzeczkami. Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto - nakładamy kupeczki ciasta porcjami.
Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.
Podajemy posypując cukrem pudrem.
Biała ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie porcjami dosypujemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku i wlewamy roztopione zimne masło.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodajemy mąkę nie przerywając miksowania.
Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy 3/4 ciasta. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki, przekładamy na ciasto, posypujemy porzeczkami. Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto - nakładamy kupeczki ciasta porcjami.
Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.
Podajemy posypując cukrem pudrem.