Sposób przygotowania:
Udany duet-jajko na wafelku
Natłuścić lekko patelnię do robienia jajek sadzonych ( lub zwykłą ) . Wbić jajko i smażyć tak by się prawie ścięło . Delikatnie przewrócić łopatką na moment na drugą stronę i natychmiast zdjąć z patelni .Jajko ma być idealnie okrągłe (smażone na małej patelence takie będzie ) - jeśli ma nie równe brzegi można je przyciąć dużym kubkiem . Na wafel położyć liście sałaty .Na nich jajko sadzone .Delikatnie naruszyć żółtko by było płynne ale nie spływało z kanapki. Posypać pokrojonym szczypiorkiem .Posolić solą morską . Podawać natychmiast . Jeśli chcemy zrobić kilka porcji to usmażone jajka kładziemy na ogrzanym talerzu i zakrywamy folią aluminiowa ( przez chwilę utrzyma jajka ciepłe )