Sposób przygotowania:
Udka w ketchupie z piekarnika
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Składniki marynaty majonez, ketchup, przeciśnięty czosnek, paprykę, miód i chili razem mieszamy i obtaczamy mięso. Można dodać zioła prowansalskie lub jakieś wg uznania. Odstawiamy mięso do lodówki na ok 2 godz.
Po tym czasie przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości ok 50 min w 180 stopniach.
Składniki marynaty majonez, ketchup, przeciśnięty czosnek, paprykę, miód i chili razem mieszamy i obtaczamy mięso. Można dodać zioła prowansalskie lub jakieś wg uznania. Odstawiamy mięso do lodówki na ok 2 godz.
Po tym czasie przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości ok 50 min w 180 stopniach.