Sposób przygotowania:
Smakołyk brzoskwiniowy
Brzoskwinie odsączyć na sicie z syropu, następnie osuszyć.
Z wody, mąki ziemniaczanej ugotować kisiel.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać fix do śmietany. Część ubitej śmietany połączyć z kisielem.
Połówki brzoskwiń ułożyć na półmisku, nałożyć masę z kisielem. Na masę kisielową dajemy ubitą śmietanę. Dekorujemy płatkami migdałów oraz orzechami włoskimi. Całość posypujemy kolorową posypką cukrową dekorujemy listkami bazylii oraz cząstkami brzoskwiń.
Brzoskwinie wkładamy do lodówki celem schłodzenia.
Podajemy dobrze schłodzone.
Z wody, mąki ziemniaczanej ugotować kisiel.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać fix do śmietany. Część ubitej śmietany połączyć z kisielem.
Połówki brzoskwiń ułożyć na półmisku, nałożyć masę z kisielem. Na masę kisielową dajemy ubitą śmietanę. Dekorujemy płatkami migdałów oraz orzechami włoskimi. Całość posypujemy kolorową posypką cukrową dekorujemy listkami bazylii oraz cząstkami brzoskwiń.
Brzoskwinie wkładamy do lodówki celem schłodzenia.
Podajemy dobrze schłodzone.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)