Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Grillowana papryka wypełniona kaszanką i pieczarką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 300
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grillowana papryka nadziewana kaszanką i pieczarkami- doskonała propozycja na przyjęcie w ogrodzie. Polecam!!!

Grillowana papryka wypełniona kaszanką i pieczarką

Składniki:

Grillowana papryka wypełniona kaszanką i pieczarką

 

  • 3 papryki czerwone,
  • 3 kaszanki,
  • 200 g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 5 łyżek oleju.,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Grillowana papryka wypełniona kaszanką i pieczarką
1. Pieczarki dokładnie oczyszczam, płuczę i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Pieczarki razem z cebulą przekładam na patelnię i podsmażam około 5-7 minut na oleju.

2. Z kaszanki zdejmuję osłonkę. Kaszankę kroję na mniejsze kawałki i dorzucam do pieczarek i cebuli. Dokładnie mieszam i wszystko razem smażę przez około 6 minut. Oprószam solą oraz pieprzem do smaku.

3. Z papryki odkrawam wierzchy. Usuwam nasiona. Paprykę nadziewam przygotowanym farszem. Paprykę przykrywam odkrojonymi wierzchami. Warzywa zawijam w folię aluminiową i układam na rozjarzonym grillu. Grilluję około 20 minut (co jakiś czas obracam warzywa).