Sposób przygotowania:
Grillowana papryka wypełniona kaszanką i pieczarką
1. Pieczarki dokładnie oczyszczam, płuczę i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Pieczarki razem z cebulą przekładam na patelnię i podsmażam około 5-7 minut na oleju.
2. Z kaszanki zdejmuję osłonkę. Kaszankę kroję na mniejsze kawałki i dorzucam do pieczarek i cebuli. Dokładnie mieszam i wszystko razem smażę przez około 6 minut. Oprószam solą oraz pieprzem do smaku.
3. Z papryki odkrawam wierzchy. Usuwam nasiona. Paprykę nadziewam przygotowanym farszem. Paprykę przykrywam odkrojonymi wierzchami. Warzywa zawijam w folię aluminiową i układam na rozjarzonym grillu. Grilluję około 20 minut (co jakiś czas obracam warzywa).
2. Z kaszanki zdejmuję osłonkę. Kaszankę kroję na mniejsze kawałki i dorzucam do pieczarek i cebuli. Dokładnie mieszam i wszystko razem smażę przez około 6 minut. Oprószam solą oraz pieprzem do smaku.
3. Z papryki odkrawam wierzchy. Usuwam nasiona. Paprykę nadziewam przygotowanym farszem. Paprykę przykrywam odkrojonymi wierzchami. Warzywa zawijam w folię aluminiową i układam na rozjarzonym grillu. Grilluję około 20 minut (co jakiś czas obracam warzywa).