Sposób przygotowania:
Soczyste udka z patelni
Nogi kroimy w zgięciu na połowy. Myjemy i osuszamy.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę( można zmiażdżyć) nacieramy nim przygotowane mięso. Oprószamy pieprzem, solą czy też przyprawą uniwersalną i odstawiamy na 2-3 godz.
Po wyjęciu z lodówki mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę smażymy.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Dodać pokrojoną cebulę i przez chwilę razem smażyć. Podlać wodą (można bulionem i dusić kilkakrotnie obracając40-50 min, aż płyn odparuje (chyba, że chcemy sos to podlewamy bulionem i zagęszczamy mąką).
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę( można zmiażdżyć) nacieramy nim przygotowane mięso. Oprószamy pieprzem, solą czy też przyprawą uniwersalną i odstawiamy na 2-3 godz.
Po wyjęciu z lodówki mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę smażymy.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Dodać pokrojoną cebulę i przez chwilę razem smażyć. Podlać wodą (można bulionem i dusić kilkakrotnie obracając40-50 min, aż płyn odparuje (chyba, że chcemy sos to podlewamy bulionem i zagęszczamy mąką).