Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości. Następnie zbić tłuczkiem, natrzeć solą, zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć pieprzem i odłożyć do lodówki przynajmniej na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulkę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, ostudzić. Na przygotowane mięso nałożyć farsz z pieczarek, zwinąć, spiąć wykałaczkami, włożyć do rękawa do pieczenia, skropić olejem, spiąć rękaw ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, mięso polać powstałym sosem i dopiec.