nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Ulubiona jajecznica.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem..

Ulubiona jajecznica.

Składniki:

Ulubiona jajecznica.

 

  • Na 3 osoby:
  • 3 duże plastry szynki
  • 6-7 dużych jajek
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • 2 gałązki szczypiorku
  • 3 nieduże plastry żółtego sera.

Sposób przygotowania:

Ulubiona jajecznica.
1. Szynkę kroimy w kosteczkę, a ser żółty w paseczki. Szczypiorek myjemy i siekamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szynkę i przesmażamy, aż się lekko zarumieni. W tym czasie do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy pieprzem i delikatnie solą, bo szynka też jest słona. Gdy szynka bedzie zarumieniona, na patelnię wlewamy jajka, a następnie smażymy na średnim ogniu, aż jajecznica się zetnie. 3. Przekładamy do miseczek, posypujemy paseczkami żółtego sera i szczypiorkiem, podajemy od razu ze świeżym pieczywem.