agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Wafel przekładany dżemem i masą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny wafel na deser z mlekiem w proszku

Wafel przekładany dżemem i masą

Składniki:

Wafel przekładany dżemem i masą

 

  • Wafel suchy- 1 opakowanie
  • dżem truskawkowy 1 słoiczek
  • mleko 0,5 szklanki
  • cukier 3/4 szklanki
  • margaryna 1 sztuka
  • mleko w proszku 2 szklanki
  • kakao ciemne 2 łyżki czubate

 

Sposób przygotowania:

Wafel przekładany dżemem i masą
Przygotować niezbędne składniki na wafel i na nadzienie. Następnie do szerokiego rondla wlać mleko, wsypać cukier, dodać margarynę i zagotować całość, dodać mleko w proszku, kakao i bardzo dokładnie rozprowadzić składniki tak aby nie było grudek. Wafla smarować na przemian dżemem oraz przestudzoną masą z mlekiem w proszku, rozsmarowując bardzo dokładnie całość. Następnie należy powstały wafel przycisnąć ciężkim naczyniem aby szybciej zmiękł i odstawić w chłodne i wilgotne miejsce. Porcjować wafel.