Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Wafel przekładany masą z mleka w puszce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dla dzieciaków w sam raz, szczególnie na przyjęcie urodzinowe

Wafel przekładany masą z mleka w puszce

Składniki:

Wafel przekładany masą z mleka w puszce

 

  • 1 paczka wafli do przekładania
  • 1 kostka margaryny kasi lub masła
  • 1 puszka mleka kondensowanego słodzonego w puszce
  • 2cukry waniliowe
  • olejek waniliowy
  • polewa czekoladowa
  • posypka kolorowa

Sposób przygotowania:

Wafel przekładany masą z mleka w puszce
Dzień wcześniej gotujemy mleko w puszce przez 1 godzinę na wolnym ogniu.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem waniliowym, dodajemy mleko w puszce, ucieramy, dodajemy olejek waniliowy, ucieramy nadal, aż masa będzie puszysta i jednolita. Wafel przekładamy masą, na wierzch polewamy polewą czekoladową , a na polewę posyspujemy kolorową posypką.