PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafel „Tuńczyk w zaroślach”

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Bogactwo witaminy A i luteiny (dobrych dla oczu) z dodatkiem zdrowych tłuszczów, które gwarantują ich wchłanianie z przewodu pokarmowego!

Wafel „Tuńczyk w zaroślach”

Składniki:

Wafel „Tuńczyk w zaroślach”

 

  • 6 wafli kukurydzianych extra cienkich GOOD FOOD
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1/4 małej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • sałata roszponka
  • 1 ogórek konserwowy lub kiszony
  • kiełki rzodkiewki

Sposób przygotowania:

Wafel „Tuńczyk w zaroślach”
Tuńczyka odlewamy z zalewy i ugniatamy za pomocą widelca. Cebulę kroimy w kosteczkę i mieszamy z tuńczykiem i majonezem na gładką pastę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na waflu układamy kolejno: porcję roszponki, pastę z tuńczyka, odrobinę ogórka pokrojonego w kosteczkę i pęczek kiełków.