Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wafelki z kajmakiem i konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Każdy z nas pamięta smak domowych wafelków, moja mama przygotowała je dość często. Ja lubię mix kajmakowo-konfiturowy

Wafelki z kajmakiem i konfiturą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wafelki z kajmakiem i konfiturą

 

  • 1 wafel prostokątny
  • 1 puszka kajmaku kokosowego
  • 200 g konfitur malinowych

Sposób przygotowania:

Wafelki z kajmakiem i konfiturą
Masę kajmakową podgrzewamy we wrzącej wodzie, by można było ją delikatnie rozsmarować na powierzchni wafla. Na wafla wykładamy masę kajmakową (dzielimy ją na 3 porcje) - 3 wafle smarujemy ową masą. Na pozostałe dwa wafle nakładamy konfiturę malinową i rozsmarowujemy. Składamy wafla - wafel z masą kajmakową - z konfiturami - z masą kajmakową z konfiturami - z masą kajmakową i suchy na wierzch. Dokładnie przyciskamy wafle i kroimy w prostokąty. Podajemy.
Wafelki z kajmakiem i konfiturą
Etap 1 na wafla wykładamy masę kajmakową
Wafelki z kajmakiem i konfiturą
Etap 2 masę kajmakową rozsmarowujemy na całej powierzchni
Wafelki z kajmakiem i konfiturą
Etap 3 na wafla nakładamy konfiturę malinową
Wafelki z kajmakiem i konfiturą
Etap 4 konfiturę rozsmarowujemy na całej powierzchni