Sposób przygotowania:
Wafelki z masą kajmakowo-kawową
Mleko gotuję na niewielkim ogniu ok. 2,5 godziny, a następnie pozostawiam w tej wodzie do ostygnięcia. Masło miksuję na puszystą masę. Dodaję rozpuszczalną kawę do maślanej masy i miksuję. Do maślanowo-kawowej masy dodaję po łyżce masy kajmakowej i miksuję. Każdy wafel smaruję masą kajmakowo-kawową. Na wierzch kładę deskę, na którą kładę coś cięższego i odstawiam na około 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmuję i kroję na wafelki.
![Wafelki z masą kajmakowo-kawową Wafelki z masą kajmakowo-kawową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-z-masa-kajmakowo-kawowa-137883.jpg)
![Wafelki z masą kajmakowo-kawową Wafelki z masą kajmakowo-kawową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-z-masa-kajmakowo-kawowa-137884.jpg)
![Wafelki z masą kajmakowo-kawową Wafelki z masą kajmakowo-kawową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-z-masa-kajmakowo-kawowa-137885.jpg)
![Wafelki z masą kajmakowo-kawową Wafelki z masą kajmakowo-kawową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-z-masa-kajmakowo-kawowa-137886.jpg)
yola
yola
zapomniałam dodać ,że szybkie jeśli użyje sie gotowej masy krówkowej