iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wafelkowe jabłeczniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wafelkowe jabłeczniki lekkie

Wafelkowe jabłeczniki

Składniki:

Wafelkowe jabłeczniki

 

  • wafle ryżowe,
  • 1 kg papierówki,
  • 2 łyżeczki cynamon,
  • 1/2 szklanka cukier,
  • owoce goji,
  • syrop cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Wafelkowe jabłeczniki
Jabłka papierówki obieramy z skórki , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę .Smażymy z cukrem w rondelku . Smażymy ok 10 min dodajemy cynamon do smaku . Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.Papierówki są miękki ei szybko się rozpadają tworząc dżemik . Ciepłymi jabłkami przekładamy wafle .Polewamy syropem cytrynowym i posypujemy owocami goji i rodzynkami .Podajemy jako deser