Sposób przygotowania:
Wafelkowe lody domowe
Wafelek wyjmujemy z opakowania i na deseczce kroimy w drobną kostkę, odstawiamy. Do miski wkładamy żółtka, wsypujemy cukier puder i mikserem ubijamy kogel-mogel.
Do drugiej miski wlewamy schłodzoną słodką śmietankę i ubijamy ją na dość gęstą pianę. Ubitą śmietankę powoli wlewamy do miski z koglem-moglem i cały czas ubijamy na najniższych obrotach miksera.
Na koniec wsypujemy pokrojony wafelek i chwilkę miksujemy. Gotową masę lodową przelewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na minimum 3 godziny.
Wyjmujemy na 15 minut przed podaniem. Do dekoracji możemy posypać pokrojonym wafelkiem którego użyliśmy do lodów.
Do drugiej miski wlewamy schłodzoną słodką śmietankę i ubijamy ją na dość gęstą pianę. Ubitą śmietankę powoli wlewamy do miski z koglem-moglem i cały czas ubijamy na najniższych obrotach miksera.
Na koniec wsypujemy pokrojony wafelek i chwilkę miksujemy. Gotową masę lodową przelewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na minimum 3 godziny.
Wyjmujemy na 15 minut przed podaniem. Do dekoracji możemy posypać pokrojonym wafelkiem którego użyliśmy do lodów.