Wielkanocna pascha

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Wielkanocna pascha

Delikatny, aksamitny, rozpływający się w ustach. Tym deserem z pewnością zaskoczysz wielkanocnych gości!

Składniki:

Wielkanocna pascha

 

  • 1 kg tłustego twarogu
  • 8 żółtek
  • szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • szklanka kremówki
  • 20 dag miękkiego masła
  • 40 dag mieszanych bakalii
  • skórka otarta z cytryny

Sposób przygotowania:

Wielkanocna pascha
1. Twaróg dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia.

2. Żółtka ubić na parze z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i kremówką. Gdy masa stanie się gęsta zestawić ją z kuchenki. Dalej ją ucierać dodając porcje masła.

3. Do masy dodać twaróg, opłukane i posiekane bakalie oraz skórkę z cytryny.

4. Sitko wyłożyć złożoną gazą. Przełożyć na nie masę, przykryć wolnymi rogami gazy, a potem talerzykiem. Odstawić do lodówki na 8 godzin.

5. Przed podaniem deser wyjąć na półmisek, udekorować.