Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1690]

Banany smażone z bakaliami ( bez glutenu )

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie banany można przygotować na deser lub podwieczorek. Są bardzo słodkie, ale też bardzo pyszne. Można je przygotować dosłownie w 10 minut.

Banany smażone z bakaliami ( bez glutenu )

Składniki:

Banany smażone z bakaliami ( bez glutenu )

Składniki:

Sposób przygotowania:

Banany smażone z bakaliami ( bez glutenu )
1. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści, następnie dodajemy obrane banany, smażymy na małym ogniu, aż banany się lekko zrumienią, banany podczas smażenia często obracamy.

2. Pod koniec smażenia do bananów dodajemy bakalie i przesmażamy dosłownie kilka chwil, bakalie wtedy lekko napęcznieją.

3. Na talerze nakładamy gorące banany z bakaliami, oprószamy cynamonem według uznani i podajemy od razu gorące. Smacznego. 

Tagi:

deser banany