PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle kukurydziane „Gorąca Italia”

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Caprese w wersji na ciepło!

Wafle kukurydziane „Gorąca Italia”

Składniki:

Wafle kukurydziane „Gorąca Italia”

 

  • 8 wafli kukurydzianych extra cienkich GOOD FOOD
  • 1 duży pomidor
  • 1 kulka mozzarelli
  • mieszanka sałat
  • mieszanka przypraw
  • świeża bazylia

Sposób przygotowania:

Wafle kukurydziane „Gorąca Italia”
Pomidora i mozzarellę kroimy na plasterki. Następnie na każdym plasterku pomidora kładziemy 1-2 plasterki mozzarelli. Całość układamy na folii aluminiowej i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera. Na każdym waflu układamy porcję sałaty, a następnie ciepłego pomidora. Kanapkę doprawiamy mieszanką do sałatek i dekorujemy świeżą bazylią.