dorotkamalenstwo

dorotkamalenstwo

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

wafle w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wspaniały podwieczorek, szybki i przepyszny.

wafle w czekoladzie

Składniki:

wafle w czekoladzie

 

  • 4 prostokątne wafle tortowe
  • 20 dag margaryny
  • 3/4 szklanki Cukru Królewskiego
  • 20 dag mleka w proszku
  • 4 łyżki wody
  • 3 łyżki kakao
  • polewa czekoladowa jasna i ciemna
  • kilka małych galaretek do ozdoby

Sposób przygotowania:

wafle w czekoladzie
W rondelku zagotować wodę z cukrem, dodać margarynę i kakao, wymieszać, rozpuścić, chwilę pogotować. Kiedy masa lekko przestygnie, dodać mleko w proszku, dokładnie utrzeć. Przygotowaną masa przełożyć wafle, lekko obciążyć deseczką, odstawić w chłodne miejsce. Kiedy masa wystygnie i zestali się, wafle pokroić w kwadraty. Każdy posmarować ciemną polewą, ozdobić galaretkami i jasną polewą. Odstawić do zastygnięcia.