aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja ulubiona sałatka na waflu

Wafle z krewetkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wafle z krewetkami

 

  • wafle cienkie Good Food
  • garść różnych sałat porwanych na kawałki
  • kawałek fety
  • kilka małych pomidorków cherry
  • krewetki surowe
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka majonezu
  • łyzka jogurtu
  • przyprawa: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Sposób przygotowania:

Wafle z krewetkami
Krewetki oczyszczamy, mieszamy z oliwą i przecisnietym przez praskę jednym ząbkiem czosnku, odstawiamy. Im dłużej postoją w tej marynacie, tym będą smaczniejsze. Następnie smażymy je krótko na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.Majonez mieszamy z jogurtem i przeciśniętym przez praskę jednym ząbkiem czosnku, doprawiamy solą i pieprzem.Na waflu układamy sałatę, na niej pokrojoną w kostkę fetę, pomidorki cherry oraz usmażone krewetki. Całość polewamy sosem i posypujemy przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią.
Wafle z krewetkami
Etap 1
Wafle z krewetkami
Etap 2