PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle z pastą jajeczno-paprykową

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna i lubiana pasta jajeczna w nowej odsłonie :-)

Wafle z pastą jajeczno-paprykową

Składniki:

Wafle z pastą jajeczno-paprykową

 

  • 10 wafli kukurydzianych extra cienkich GOOD FOOD
  • 3 jajka
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • mieszanka sałat
  • papryka pokrojona w słupki i bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

Wafle z pastą jajeczno-paprykową
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i siekamy nożem. Następnie przekładamy je do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie ugniatamy z majonezem przy pomocy widelca. Do tak przygotowanej pasty dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i dokładnie mieszamy. Na waflach układamy porcję sałat, a na nich łyżkę pasty jajeczno-paprykowej. Całość dekorujemy papryką i bazylią.