Sposób przygotowania:
Wafle z truskawkami i galaretką
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (500 ml), ostudzić i wstawić do lodówki, aby stężała. Umyte truskawki pokroić w plasterki.
Układać kolejno warstwami: wafel, truskawki, galaretka, wafel, truskawki, galaretka, wafel. Na wierzchu, który stanowi wafel rozsmarować rozpuszczoną czekoladą.
Deser schłodzić w lodówce, aby galaretka całkowicie zastygła.
Udekorować bitą śmietaną i wiórkami z czekolady.
Układać kolejno warstwami: wafel, truskawki, galaretka, wafel, truskawki, galaretka, wafel. Na wierzchu, który stanowi wafel rozsmarować rozpuszczoną czekoladą.
Deser schłodzić w lodówce, aby galaretka całkowicie zastygła.
Udekorować bitą śmietaną i wiórkami z czekolady.